BERITA TERBARU

Tag Archives: personal coaching

Sessi Personal Coaching WanZAKI – Startup Your Internet Business

 

 

perniagaan internet

Assalammualaikum..
Dah agak lama saya tk update blog ni..

Apa yang terkini?

Alhamdulillah.. saya baru jer habis sessi Personal Coaching(PC) bersama Murid Terbaru saya iaitu Tuan Mirzan from Melaka. Sebenarmya saya dah agak lama berhenti sessi PC ni, tetapi, tiba2 jer Tuan Mirzan Ni call, then minta sangat2 nak jumpa saya. Selepas perjumpaan pertama, terus beliau insist nak kan saya buat semula sessi Personal Coaching WanZAKI. Fikir2 punya fikir… mungkin tiba masanya semula utk saya kongsikan apa yang saya dah lalui di dalam membina empayar perniagaan internet saya bersama brand JelitaSARA.

Alhamdulillah. Hari ni selesai sessi pertama saya bersama Tuan Mirzan. Altogether ada 3 sessi. Apa yang saya kongsikan?

Saya hnya kongsikan apa yang saya buat utk perniagaan internet saya. Saya kongsikan pengalaman saya bina perniagaan internet saya dari KOSONG. Memang agak panjang juga la first session…:) Tapi saya puas hati sbb student saya sangat puas hati dgn perkongsian saya.

Apa Modul Yang Saya Kongsikan?

Sessi 1: –

Modul 1

– WHAT YOU REALLY WANT IN YOUR LIFE?,

– WHAT IS YR DREAM?

– WHERE ARE YOU NOW?

– WHERE YOU WANT TO GO?

– VISION BOARD?

– WHY FACTOR?

Agak pelikkan. Kata nk buat PC about internet biz…tapi dok crita pasal impian plak… HAH! Itula cara saya bermula. Pada pendapat saya, saya kena selami dahulu seseorang itu dan tahu dulu keadaan semasa beliau…baru saya boleh bantu. kalau saya terus masuk gear.. takut , buat separuh jalan. Kalau SEGAN nak kongsi…memang saya xboleh tolong tau.. 🙂

Modul 2

– GET READY YOUR ONLINESHOP/BLOG/WEB

– WEBSITE CRITERIA THAT GENERATES SALES REVENUE UP TO 6FIGURE A DAY

– INTERNET BUSINESS MODEL THAT SUITES WITH YR PRODUCT.

Di dalam modul 2 ni, saya akan buat web review if pelajar saya dah ada web. Saya akan kongsikan apa yg perlu ada…dan apa yang perlu buang.. 🙂 Ramai diantara kita yang xtahu perkara ni…pkai belasah aja buat. even, font & color pun memainkan peranan yang penting utk convert sales pelawat website anda..

Modul3

– INDENTIFY THE MARKET LEADER

– WHO IS YOUR COMPETITOR?

– BENCHMARKING PROCESS.

Adalah penting untuk kita tahu siapakah pesaing kita ? tengok dari sudut positive…bukan dari sudut negatif. 🙂

END OF SESSION 1

With Tuan MIRZAn

Penat memang penat sebab cakap tak berhenti wooo.. 🙂 tapi saya enjoy. Saya DOAKAN Tuan Mirzan berjaya. InshaALLAH

Anda berminat? boleh emel saya dahulu utk set SLOT PC anda…sbb, saya fikir bulan NOV ni saya agak kurang busy , so boleh la saya buat sessi PC sebnyak yang boleh. or else boleh PM saya di fb dahulu ya… InshaALLAH akan saya bantu anda…:)

www.wanzaki.com