BERITA TERBARU

Tag Archives: bisnes

6 Tips Bertahan Lama Di Dalam Bisnes

Alhamdulillah. Tahun ni(2019) masuk lah 10 tahun abg wan bangunkan Jenama JELITASARA dari kosong. Hnya menggunakan apa yang ada shaja ketika itu, serba kekurangan dari segi modal, ilmu serta peralatan …itu semua tak menghalang abg wan bermula…

Abg wan perhatikan… bukan semua bisnes dapat melepasi 5 tahun yang pertama malah ramai yang tutup setelah 2-3 tahun beroperasi.. Ada yang bertanya… Apa rahsia JELITASARA bertahan lama dan dah masuk sedekad lamanya?

Jom tonton video yang abg wan baru buat (DIY jerrr.) Moga beroleh sesuatu dari perkongsian abg wan ni….

InsyaALLAH

Rahsia Memberi Secara Ikhlas.

IMG_4136

 

#RAHSIAMEMBERI

Dalam kehidupan.. wang bukanlah segala-galanya.. tapi segala-galanya perlukan wang.

Pernah satu ketika. Dlm chapter hidup abg wan, abg wan sangat tertekan tika baru nak start belajar ‘Internet Marketing’ lagi banyak abg wan cari, lagi banyak abg wan tak tahu… dan… abg wan hampir gibab pada satu ketika. Bukan mudah utk Allah nk bagi kejayaan dkt kita. Pasti ada dugaan dan cabaran yg bakal mendatang… pernah abg wan cakap dkt diri abg wan. Satu hari nanti, pabila kejayaan itu telah aku miliki… aku akan share semula dgn org yg betul2 nak belajar tentang ilmu ini. Abg wan travel almost every week Melaka-KL sorang2 demi ilmu baru. Jangan tnya berapa bnyak wang abg wan da labur Belajar n buat… belajar n buat… sampai jadi!
Satu hari tu.. tika JELITASARA mula di kenali di kalangan online user.. ada seorang rakan abg wan notice what i got. Dia call n ajak jumpa dkt hotel d melaka. Dia tnya.. apa rahsianya? abg wan cerita habis baik.. sbb abg wan percaya ini ilmu yg Allah hnya pinjamkan shaja. Dan abg wan percaya, ilmu yg baik jika abg wan kongsi pasti ada saham utk bekalan abg wan dkt sana nanti.. lebih kurang beberapa bulan lepas tu.. dia panggil abg wan utk kongsi dgn team beliau… what is internet marketing is all about…abg wan did the sharing session at KL. I made an effort utk turun dari melaka & drve back to Melaka till 2pagi.. Abg wan xda demand apa2 pun time tu.. i just nk share shaja.. abg wan ingat azam abg wan dlu.. selagi ada org nak belajar aku akan ajaq.
Harini… team tersebut… berjaya! Mereka menjadi top sales group in Malaysia! Even in South East Asia!
I am happy for them. Tak tau nk cakap macm mana… rasa puas… they did it! & they grow & become the no.1! & they still the same.. down to earth. Respect!

Abg Wan?
Allah dah bagi mcm2 kesenangan n kemudahan in other way…
bukan dari segi duit shaja..
macam2…
Sedekah bukanlah setakat wang ringgit.
Sedekah Ilmu juga adalah satu yg berimpak tinggi.
Sekarang abg wan tengok. Ramai sifu muncul dgn pakej yg sangat luarbiasa. Hmm…
Kalau.. masa kita mula2 nak belajar dlu cikgu kita charge tinggi2.. agak2 mak ayah kita mampu ke? 😅😅

Nasihat Abg Wan..
berkongsi dan bantulah seikhlas hati.
Jangan mulut cakap nak bantu… tapi.. kita tekan dan terus tekan harga…
Orang baru nak bermula…serba serbi kurang.
Biar pun ramai orang panggil kita sifu.. ker, mentor kerrr, guru ker… kita juga dalam bisnes… dan dalam bisnes pasti akan ada naik turun.. time turun…sifu pun manusia biasa…

– Abg Wan
CEO of JELITASARA