BERITA TERBARU

‘CULTURE SHOCK’ Seorang Usahawan

Petikan dari Coretan Abg Wan di Personal facebook @wanzaki

Sharing Abg Wan.

Tika biznes kita mencanak naik, ramai biz owner terrrr jebak dalam zone – ‘Culture Shock’… almaklumlah… apabila kita bermula dari Bawah, we are no body, kita xda pun uncle or parent yg hebat yg sediakan everything utk kita bermula bisnes yg nampak truih gempak…
So, kita work hard utk capai impian jangka masa pendek kita… dan…
kita berjaya pada mulanya… ??????

So , apa yg terjadi lepas tu?
Rata2 biz owner memang akan mastering ilmu marketing super power first.. lsbb itulah yg ramai sifu2 d luar sana mengajar dan kaut tons of money frm it… ?

Tapi, apabila biz owner berada dalm situasi ‘Culture Shock’ , tempat lepak minum da berubah, tempat shoping da berubah, kawan2 pun dgn retis & instafemes jer! Hangout pun dgn founder2 & org yg berjaya jer… vacation pun da europe jer, keta? Jgn cakapla, nak continental jer! Haha! Shopping da x tengok price tag woo!
Tak boleh ker Semua tu ???

Hahaha…. boleh…
memang boleh.. dengan syarat kena ada ilmu pengurusan bisnes anda dulu.. kena ada ilmu pengurusan kewangan syarikat anda dulu… kena ada cash reserve syarikat anda dulu… dah ada ke blom bro? ?

Eh, aku bina biz penat2, takkan tak boleh reward diri sendiri?
Jawapannya: SABAR BRO.. SABAR DLU…
Mustila buleh.. tapi, equip yr self & company first incase anything happen , yr biz still running as usual.. So, apa sepatutnya biz owner equip them self & company first when the revenue shoot up at unbelievable numbers?

1-Complete yr – ‘Organization Chart’ As Fast as U can.
– Org Chart Ada 2 level. – Management level & Non Management.
– Most of the time, biz owner akan bermula dgn team operasi nya… tapi what happen if biz owner takda team management? Aka ‘Think Tank’ Team.. Biznes anda akan terdedah kepada risiko – Jika anda sakit/travel oversea/etc, takda org yg akan run for you… So, Manager level & above musti cari cepat2… HR personnel kena hire cepat2…
– Hiring Team sangat kritikal. Xboleh tangkap muat like openly hiring at social media… hiring process recommended thru Jobstreet or mudah or thru hiring agency.

2- Company Policy & Procedure
– kena cepat2 define company policy supaya xda staff yg akan ‘take advantage’ keatas syarikat kita..
– sets of standard operating procedure. – panduan step kerja yg akan di buat mengikut task yg utama.
– Define also Job Description utk setiap position.

3- Control System
– CCTV
– Power Access Door(bukan semua staff boleh access all area yer.. especially – Finance&HR office)?
– Stock take activity – utk pastikan stok update – system vs physical..

Ingat ya… di saat bisnes kita tengah mencanak naik lah.. akan ada yg mula take advantage frm it… sbb boss da syiok tengok duit masyuk manyak sangat dan bz updating social media… terlalu asyik…?
Then baru realise..
jual mcm banyak, stok menyusut… tapi, cash mcm sket jer.. when supplier start calling fr payment… then the pressure start to build up… apa lagi, buat ler lagi marketing super power tu… & the cycle keep on… finally , bizowner akan penat aka drain or da abis battery.. ?

Itu ja nak share pagi jumaat ni…

Ada bnyak lagi sebenarnya, tapi cukup buat yg atas tu dlu tika biz anda sedang mencanak naik!

Beg ‘Chanel’ , LV?
Sabaq dlu yerrr…. Sis… ?✌️

P/s- Dalam Bisnes.. xda yg salah.. yg ada hnyalah salah sangka ?

-Abg Wan
JELITASARA.COM
#businesstips

About Wan Zaki Wan Taib

Wan Zaki Wan Taib merupakan seorang Usahawan Internet yang berpengkalan di Melaka, Malaysia. Beliau merupakan 'Founder' kepada Jenama 'JELITASARA' yang pada tahun 2009 dengan memasarkan produk secara online 100% melalui platform e-commerce (www.jelitasara.com). Kini JELITASARA telah pun berkembang ke 3 butik Exclusive di Melaka & Bandar Baru Bangi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*